Nieuwsflits RESOC Midden-West-Vlaanderen: 7 februari 2018
 

In deze nieuwsflits

SOCIO-ECONOMISCH STREEKNIEUWS
SAVE THE DATE
SOCIO-ECONOMISCH STREEKNIEUWS
Word het gezicht van IK KOOP LOKAAL!

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne "Ik koop lokaal bij een winkelier van hier". Om de lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceerden de Ondernemerscentra West-Vlaanderen i.s.m. Unizo in 9 West-Vlaamse steden en gemeenten (o.m. in Izegem, Lichtervelde en Roeselare) recent een grote communicatiecampagne.

Handelaars die trots zijn op hun kwalitatieve producten, service en vakkennis kunnen zich kandidaat stellen om ambassadeur te worden via www.ikkooplokaal.be

Ook het brede publiek wordt 
bij deze campagne betrokken. Vanaf 16 maart kunnen zij hun favoriete winkelier helpen om ambassadeur van hun gemeente te worden door te stemmen en stoeffoto’s te verspreiden via Instagram en Facebook. Uit alle verkozen ambassadeurs wordt op 19 april de ultieme provinciale winnaar verkozen.Wie wordt de ambachtsman/-vrouw 2018?
   
De nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker beloont kwaliteitsvolle ambachtslieden, promoot ambachten bij het brede publiek en wil jongeren warm maken voor de sector. Jaarlijks selecteert het comité 10 laureaten op basis van de kwaliteit van het product en het afgelegd parcours. Nieuw dit jaar is dat de wedstrijd de focus legt op het belang van het gebruik van moderne technologieën om het traditionele ambacht te beoefenen. 

Interesse? Ambachtslieden en jongeren onder de 25 jaar die opleidingen volgen of gevolgd hebben in de ambachtelijke sector kunnen zich nog inschrijven tot 23 februari 2018. 

 

SAVE THE DATE
Technotielt: Belééf kunststof en textiel, Tielt, 8 & 10 februari 2018
 
Dompel je onder in de wereld van kunststof- en textiel tijdens de job- en opleidingsbeurs TechnoTielt!  

Ontdek de vele jobs tijdens de jobmarkt op donderdag 8 februari (van 15u tot 17u) in de Europahal van Tielt! Of bezoek de publieksbeurs op zaterdag 10 februari van 10u tot 13u! 

Tony De Wielemaeker getuigt over zijn boeiende job en loopbaan bij Balta.
Lees het artikel op TechnoTielt.be 


---Terug naar overzicht---

Inspiratiesessie: Sterke productiebedrijven met betrokken medewerkers, Brugge, 22 februari 2018Informeer je op 22/2/2018 in Brugge over innovatieve arbeidsorganisatie en laat je inspireren door een mix van onderzoek en getuigenissen.
 
Wie droomt niet van kwaliteitsvolle producten die binnen het budget vallen en op tijd worden geleverd?
Hoe kan je als bedrijf nog sneller schakelen zonder het welzijn van de medewerkers uit het oog te verliezen?


Ga aan de slag met innovatieve arbeidsorganisatie! Betrek je medewerkers en geef hen voldoende info zodat ze zichzelf kunnen organiseren. Geef hen meer verantwoordelijkheid en stimuleer de samenwerking. Deze nieuwe manier van werken zorgt voor kortere doorlooptijden, meer betrokkenheid en een grotere wendbaarheid van je bedrijf. Wanneer ‘Lean werken’ en ‘Continuous Improvement’ hun grenzen hebben bereikt, kan innovatieve arbeidsorganisatie je bedrijf nog op een hoger niveau brengen.

Programma
17u30    Onthaal en bezoek infostanden rond 'anders organiseren' en 'werkbaar werk' 
​18u00    Verwelkoming: Dieter Coussée: voorzitter Platform Arbeidsmarkt RESOC Noord-West-Vlaanderen
 Toelichtingen:
Innovatieve arbeidsorganisatie als antwoord op de concrete uitdagingen voor de industrie in Vlaanderen toelichting door Joost Van Driessche- Associate Partner PVO Essensys
Meer zelforganisatie als belangrijk ontwikkelingsscenario voor bedrijven en de impact hiervan op de toekomstige competenties van medewerkers en leidinggevenden in vier sectorspecifieke processen
Toelichting op basis van onderzoek, door Dominique Boyen, Directeur Co-Valent vormingsfonds sector chemie, kunststof en life sciences
 
Getuigenissen van bedrijven die de vruchten al plukken van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’
Daikin Oostende: Lies Vandecasteele HR-Manager
Deknudt Mirrors Deerlijk: Rik Vandermarliere HR-Manager
 
Tot slot: "Anders organiseren: wat brengt het op?" Luc Rosseel, maatwerkbedrijf 'De Oesterbank' in gesprek met Flanders Synergy
 
Voorstel opleiding 'Anders en beter organiseren' (start 30/3/2018)
 
19u50  Netwerkmoment met hapje en drankje en bezoek aan de infomarkt. 

Praktische info
Deelnemen aan dit evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via deze link tot vrijdag 16 februari.
Dit event gaat door op 22/2/2018 in Syntra West, Campus Brugge, Ten Briele 7, 8200 Brugge

 
Netwerkevent: Jobroad - Integratie door werk, Kortrijk, 28 maart 2018
 
Waar en wanneer?
28 maart 2018
VIVES Campus Kortrijk - Doorniksesteenweg 145
17h – 22h

Save the date!
Outlook + Apple calendar   |   Google
 
 

RESOC-SERR Midden-West-Vlaanderen
Streekhuis Midden-West-Vlaanderen
Spanjestraat 141, 8800 Roeselare
T 051 27 55 56
E resoc.middenwvl@west-vlaanderen.be

Deze nieuwsbrief wordt u toegestuurd omdat u bent ingeschreven voor onze nieuwsbrieven.