Nieuwsbrief RESOC Midden-West-Vlaanderen: 31 januari 2019
 
In deze nieuwsbrief
Welke starter wordt hoofdsponsor voor één dag?

De POM West-Vlaanderen (via het startersinitiatief Start & Go) en AGO Jobs & HR slaan de handen in elkaar en lanceren een wedstrijd waarbij op 17 maart het logo van een West-Vlaamse starter op de truitjes van KV Kortrijk zal prijken.

Het HR-dienstenbureau schenkt in deze campagne zijn prominente plaats als hoofsponsor weg tijdens de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Eersteklasser KV Kortrijk was eveneens gewonnen voor het initiatief. Commercieel manager B2B, Karel-Jan Vercruysse, gaf aan dat het project een kans is om in contact te komen en ideeën uit te wisselen met een paar creatieve West-Vlaamse startups.

Op 5 februari selecteert de jury de elf meest creatieve finalisten. Om kans te maken, dienen de deelnemers een online avatar aan te maken en te motiveren waarom zij één van ‘de gouden elf’ moeten worden. De professionele jury, onder leiding van Nathalie Sintobin van Frucon2, bepaalt de winnaar na een bloedstollende pitch waarbij elk bedrijf zichzelf voorstelt.

Voor de finale ontknoping is het wachten tot de matchdag op 17 maart. De uiteindelijke hoofdwinnaar wordt meteen duidelijk wanneer de spelers van KV Kortrijk het veld oprennen.

 

Meer info over de campagne: www.hoofdsponsorvooreendag.be
 

Bezoek de Vlaamse Ondernemers Roadshow en win!

Vanaf maandag 4 februari t.e.m. zaterdag 13 april strijkt de Vlaamse Ondernemers Roadshow neer in negen Vlaamse steden. Tijdens deze roadshow ontdek je de verhalen van de ondernemers in jouw buurt! Je maakt kennis met hun reilen en zeilen maar eveneens met de meerwaarde die ze bieden voor iedereen rondom hen.

Negentig ondernemersportretten komen aan bod. In elk van de deelnemende steden worden de lokale ondernemers extra in de kijker gezet. De roadshow kan je 24 uur op 24 bezoeken. Bovendien maak je kans op leuke prijzen door deel te nemen aan de bijhorende Ondernemers Roadshow Quiz!

Interesse? Bezoek de installatie in West-Vlaanderen:
  • van 11 februari t.e.m. 16 februari op ’t Zand in Brugge.
  • van 18 februari t.e.m. 23 februari op de Veemarkt in Kortrijk.
Meer info vind je hier terug.
 
Kick-off event IdeaalDuaal 2019, 8 februari 2019, Brussel

Ontdek op 8 februari IdeaalDuaal tijdens het Kick-off event in The Egg (Brussel).
De CEO’s stellen hun uitdagingen aan de leerlingen voor en zetten je meteen aan het werk tijdens één van de workshops. Deze namiddag staat in het teken van inspiratie opdoen, netwerken en samen schrijven aan een succesverhaal rond duaal leren!

Het volledig programma vind je hieronder terug.

 

Schrijf je hier gratis in.
 
Neem met jouw klas of vriendengroep deel aan de Vlaamse competitie IdeaalDuaal!

Het Agentschap voor Ondernemingsvorming Syntra Vlaanderen nodigt samen met zijn partners alle Vlaamse jongeren vanaf 16 jaar (of die 16 jaar worden in 2019) uit om een creatieve inbreng te geven rond duaal leren. Volgende vragen moeten hierbij beantwoord worden:
  • Beschrijf hoe jouw idee de opleidings- en bedrijfswereld met elkaar verbindt en welk probleem je hiermee oplost?
  • Waar kan jouw idee ingezet worden?
  • Hoe ben je op dit idee gekomen en waarom vind je het zelf tof?
Stuur vóór 7 maart 2019 jouw idee door en misschien nemen jij en jouw team deel aan de halve finale! Op 25 en 26 maart zetten IMEC (Gent) en Microsoft (Zaventem) hun deuren open tijdens de co-creatiedagen waarbij de leerlingen de kans krijgen om hun idee voor te leggen aan de experts om vervolgens de idee verder af te toetsen.

Op 13 mei vindt de finale van IdeaalDuaal plaats in Technopolis. Verschillende top-CEO’s zijn op het slotevent aanwezig. Met wat geluk levert de deelname aan IdeaalDuaal een job, een eerste investeerder of een eigen bedrijf op.
 


Studiedag Sociale Economie: Zie je nog mee?, 19 februari 2019, Gits
 
 
 
We bieden je op één dag opnieuw een klare kijk. Een klare kijk op het werkveld met zijn vele actoren en hun ondernemende initiatieven. Een klare kijk op de vele tewerkstellings- en activeringsmaatregelen voor kansengroepen. Of een spoedcursus 'participatieladder' met zijn zes treden. We gaan dieper en gebald in op elke trede met zijn diverse werkvormen. De participatieladder als houvast en structuur om 'het bos terug door de bomen' te zien.
 
Programma (klik hier voor het uitgebreid programma)

9.00u Voormiddag 
  • Voorstelling update studie 'Tewerkstelling en participatie van kansengroepen in West-Vlaanderen, editie 2018 (data 2017)' door POM West-Vlaanderen 
  • Toelichting van de speerpunten binnen de werking van 4Werk vzw & STAM vzw 
  • Wat leeft er in de regio's? door RESOC en regisseurs sociale economie 
  • Zoekt u alternatieve financiering voor uw social profit bedrijf? Enkele sociale financiers stellen hun financieringsmogelijkheden aan u voor. 
12.30u Lunch
13.30u Namiddag 
  • "Wroeten op de bodem van de arbeidsmarkt" - Socioloog Herman Loos 
  • Dertien draaitafels* 
  • "Zorg voor de medewerker en het belang van HRM in bedrijven" - Patrick Verschelde (Okc bvba) 
* Dertien draaitafels vertellen alles over de verschillende maatregelen en instrumenten op de participatieladder. Klik hier voor meer info over de draaitafels.
 
Door alle nieuwe en hervormde maatregelen is het voor organisaties en begeleiders niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Kies 5 maatregelen waarin u geïnteresseerd bent en ontvang aan de draaitafel een beknopte, heldere uitleg en contactgegevens van de expert in kwestie.

Praktisch
Schrijf gratis in via www.pomwvl.be/studiedag-sociale-economie voor 15 februari. 


Locatie
De Oude Melkerij
Stationsstraat 143b
8830 Gits 

Contact
Rebekka Celis
Stafmedewerker Sociale Economie 
rebekka.celis@pomwvl.be

RESOC-SERR Midden-West-Vlaanderen
Streekhuis Midden-West-Vlaanderen
Spanjestraat 141, 8800 Roeselare
T 051 27 55 56
www.midwest2020.be

Deze nieuwsbrief wordt u toegestuurd omdat u bent ingeschreven voor onze nieuwsbrieven.